Л-Про ЕООД Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
1dd849eb-9adc-4210-b57f-c504c85d5a74

HS 82 R, 75 cм

Ножица за жив плет с двигател 2-МІХ във вариант за подрязване, пригодена да издържа на професионални натоварвания

Ножица за рязане на жив плет с двигател 2-МІХ на STIHL и двустранно режещ нож във вариант за подрязване, пригодена да издържа на професионални натоварвания. Подходяща както за вертикално, така и за хоризонтално рязане. С ниско тегло и малки вибрационни натоварвания. Със специално регулиран редуктор с до 3100 хода/минута за ниска скорост на ножа, в резултат на което е много подходяща за мощно рязане.

Модификация Цена
HS 82 R, 75 см
42370112978
1 039,00 лв. (с ДДС)

Дължина на рязане см 75
CO2 g/kWh 967
Работен обем см³ 22,7
Мощност kW/к.с. 0,7/1
Тегло кг 1) 5,6
Ниво на звуково налягане dB(A) 2) 94
Ниво на звукова мощност dB(A) 2) 107
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3) 2,4/2,8
Обща дължина cм 135
Разстояние между зъбите мм 38
 • 1) незареден с гориво, окомплектован
 • 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
 • 3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²

Серийно оборудване

 • Двустранно заточен режещ нож
  Режещият нож е заточен от двете страни. Специалната подредба на зъбите осигурява перфектен резултат при рязане на храсти и живи плетове.
 • Двустранно режещ нож
  С ножиците за жив плет STIHL с двустранно режещ нож постигате отлични резултати както при хоризонтално, така и при вертикално рязане. Благодарение на двете режещи страни на ножа оптимално оформяте живия плет по краища и ъгли. (подобно на снимката)
 • Въртяща се мултифункционална ръкохватка
  Мултифункционалната ръкохватка може да се завърти с 90° наляво или надясно, което позволява ергономична работа с уреда и при хоризонтално и при вертикално рязане. Това прави уреда удобен за работа както за левичари така и за служещи си с дясната ръка.
 • Еднолостово управление
  Всички функции на машината като топъл или студен старт, работа и спиране се управляват посредством един лост. Действие на стоп-бутона при еднолостовото управление: след задействане на спирачната функция лостът се връща обратно в положение I и ножицата за жив плет е готова за повторно стартиране, което изключва погрешното ù управление. (подобно на снимката)
 • Модификация за подрязване
  Модификацията R на моделите STIHL HS 81 и HS 82 е предназначена за подрязване на храсти и жив плет. За тази цел е оборудвана с нож с големи зъби, подредени на голямо разстояние едни от други. Предавателният коефициент осигурява висока мощност на рязане. В резултат на което с модификацията R се справяте бързо и лесно с подрязване на големи живи плетове с дебели клони, както и с дейности по изкореняване. (подобно на снимката)
 • Двигател 2-MIX на STIHL
  Двутактовият двигател с технология 2-MIX на STIHL пести до 20% гориво и намалява вредните емисии в отпадните газове с до 70% в сравнение с двутактовите двигатели на STIHL с аналогична мощност, но без технология 2-MIX.
 • Специална капачка на резервоара
  Патентовани специални капачки на резервоарите за бензин и масло, които бързо и лесно се отварят и затварят без инструмент. (подобно на снимката)
 • Интегрирано в ръкохватката ухо за закачане
  Осигурява компактно и сигурно съхранение на уреда като бъде закачен на стена. (подобно на снимката)
 • Ръчна горивоподкачваща помпа
  С натискане на ръчната горивоподкачваща помпа се подава бензин в карбуратора. По този начин, след дълъг период, в който машината не е била използвана, се намалява броят на изтеглянията на стартерното въже, необходими за запалване на двигателя. (подобно на снимката)
 • Антивибрационна система STIHL
  Гумени тампони, респ. стоманени пружини свеждат до минимум вибрациите, предавани към ръкохватките, което осигурява работа с минимално усилие. (подобно на снимката)
 • Дълготрайна филтрираща система
  Осигурява дълги интервали между почистванията на филтъра и надеждна защита на задвижващия механизъм. (подобно на снимката)
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.