Л-Про ЕООД Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
0ed1336b-6e27-4e66-9aff-6621bce48edd

MB 655 RS

Мощна бензинова косачка с валяк за трева

С VIKING MB 655 RS се постига не само ефективност при косене на големи площи, но и дизайн на ивици на окосената площ. Нейният 1-скоростен колесен механизъм гарантира ефективно косене и на по-големи площи. При модел Rear-Roller, какъвто е MB 655 RS, задните колела са заместени от валяк. Изработен от неръждаема стоманена сплав, той се грижи за типичния английски дизайн на ивици в градината Ви. Косенето е лесно още от стартирането. С механизма на автоматичния смукач двигателят запалва още след първото издърпване на стартерното въже. По време на косене интегрираният съединител нож-спирачка предпазва коляновия вал от възможни удари по ножа за косене. И при избора на височината на тревата не рискувате благодарение на централната настройка на височината на косене. Управлението с комфортната моно-ръкохватка с гумирана част е лесно и интуитивно. Тя може да бъде регулирана както във височина, така и да се сгъва, за да можете да съхранявате косачката компактно, когато не я използвате.

Модификация Цена
MB 655.3 RS
63740113430
редовна цена 2 901,00 лв. 2 611,00 лв. (с ДДС)
Край на промоцията 14.08.2019

Тревна площ м² до 2500
Ширина на косене см 53
Настройка на височината на косене на 6 степени (централна)
Височина на косене мм 20-80
Скорост 4,2 км/ч
Вместимост на коша за трева л 70
Тегло на уреда кг 54
Колесен механизъм 1 предна скорост
Материал на корпуса алуминий
Гарантирано ниво на звукова мощност LwA dB(A) 98
Измерено ниво на звуково налягане LpA dB(A) 84
Коефициент на неопределеност KpA dB(A) 2
Ниво на вибрации ahw / Коеф. на неопределеност К м/сек² 2,40 / 1,20

Серийно оборудване

 • Алуминиев корпус
  Алуминиевият корпус се отличава с ниско тегло и голяма стабилност. Прахово боядисаните повърхности, резистентни срещу гориво и корозия, запазват своя блясък дълго време.
 • Двигател DOV ReadyStart
  Единична гърбица от гърбичното зъбно колело контактува последователно със специално оформените, патентовани превключващи лостове, които са свързани директно към клапаните посредством кобилица. Благодарение на по-малкото движещи се елементи се постига по-голяма надеждност и по-ниско ниво на шума и двигателят се отличава с по-плавен и спокоен ход.
 • Колесен механизъм
  Моторизираният колесен механизъм улеснява косенето на големи площи и по наклони. В зависимост от модела косачките VIKING са оборудвани с 1 или 3 предни скорости, респ. с безстепенен варио-колесен механизъм.
 • Предпазни спойлери с възможност за подмяна
  Пластмасовите предпазни спойлери осигуряват допълнителна защита на корпуса при косене покрай стени и ръбове. При износване лесно се сменят с нови.
 • Лесно движещи се колела
  Задвижващите колела с тракционен профил са много здрави и имат дълъг живот на експлоатация. Те гарантират бързо придвижване в избраната посока.
 • Иновативен кош за трева
  Тъй като въздушните отвори на коша са насочени надолу, а капакът му е затворен, окосената маса и прахта не могат да излязат нагоре, благодарение на което машината се замърсява по-малко. Вграденият индикатор за равнището на запълване посочва подходящия момент за изпразване на коша за трева. Дизайнът на коша от две части гарантира лесното му отваряне и изпразване.
 • Вграден индикатор за нивото на запълване
  В коша за трева на всички косачки VIKING със задно изхвърляне е вграден индикатор за нивото на запълване. Той сигнализира за подходящия момент за изпразване на коша.

Допълнително оборудване

 • Спираловиден нож
  Спираловидният нож създава в аеродинамичния корпус силен въздушен поток, който изправя тревата преди косене и вкарва окосената маса в коша за трева, който е с вградена въздухопропускателна система. Красивият вид на окосената площ и добрите резултати при косене и събиране на окосената маса са гарантирани.
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.