Л-Про ЕООД Оторизиран дилър STIHL със сервизно обслужване
0a5f061a-c692-4e5b-a28a-f581da34f25a

MSE 190 C-B

Комфортен електрически верижен трион (1,9 kW) с устройство за бързо опъване на веригата (B)

Комфортен, ергономично оптимизиран електрически верижен трион с устройство на STIHL за бързо опъване на веригата (B) и спирачка на веригата STIHL QuickStop Super (C-Q). Много подходящ за рязане на строителна дървесина и на дърва за огрев.

Модификация Цена
MSE 190 C-B, шина 35 cм, верига PM3
12092000001
524,00 лв. (с ДДС)

Номинално напрежение V 230
Мощност kW 1,9
Ниво на звуково налягане dB(A) 1) 92
Ниво на звукова мощност dB(A) 1) 103
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 2) 2,9/3,4
Тегло кг 3) 4,4
Дължина на кабела м 4
Стъпка на веригата 3/8 " P
Верига STIHL Oilomatic, тип Picco Micro 3 (PM3)
 • 1) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
 • 2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
 • 3) с шина и верига, без кабел и масло за вериги

Серийно оборудване

 • Зъбна опора
  Сигурно и прецизно рязане: пластмасова зъбна опора фиксира уреда към дървесината, което дава възможност за много точно водене на триона при рязане. Като допълнителна принадлежност се предлага метална зъбна опора.
 • Защита от претоварване
  При претоварване електрическият двигател се изключва автоматично, за да се предотврати повреждането му вследствие на прегряване. Задейства се червеният бутон срещу претоварване. След ок. 1 минута двигателят отново се е охладил и електрическият верижен трион може отново да бъде пуснат в действие.
 • Устройство за бързо опъване на веригата (B)
  Системата на STIHL за бързо опъване на веригата (B) значително улеснява обтягането на веригата. След разхлабване болта на капака на водещото колело, с помощта на регулиращото колело, веригата се опъва бързо и лесно без използване на инструмент. (подобно на снимката)
 • Ергономична гумирана ръкохватка
  Благодарение на ергономичната гумирана ръкохватка уредът се държи здраво и удобно от работещия.
 • Прозрачен резервоар за маслото за вериги
  Благодарение на прозрачния резервоар можете безпроблемно да следите количеството на маслото за вериги в резервоара, което от своя страна се зарежда бързо и удобно с помощта на дюзата на STIHL за зареждане на масло за вериги.
 • Специална капачка на резервоара за масло за вериги
  Благодарение на патентованата специална капачка резервоарът за масло за вериги се отваря и затваря бързо, без усилие и без помощта на инструмент.
 • Система за смазване STIHL Ematic
  Системата Ematic се състои от шина Ematic, верига Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло попада на мястото, където е необходимо смазване. Така разходът на масло намалява до 50%. (подобно на снимката)
 • QuickStop Super (Q) - спирачка на веригата
  Допълнителна спирачна система на STIHL за допълнителна безопасност при работа: движението на веригата спира за секунди не само при достатъчно силен обратен удар или активиране предния предпазител на ръката, но и щом се пусне задната ръкохватка на моторния трион. В резултат на което без допълнителни ръкохватки и лостове се осигурява още по-голяма безопасност на потребителя във всяка работна позиция.
 • Използва се за съхранение и транспортиране на всички моторни триони с дължина на шината по-малка от 45 см (не е подходящ за електрически верижни триони с шини по-големи от 45 см, както и за MS 660 и MS 880).
Тези продукти могат да бъдат запазени онлайн без обвързване и да бъдат получени в нашия търговски обект, където ще Ви предложим личен инструктаж и професионално сервизно обслужване. Тъй като Вашата безопасност по време на работа е много важна за нас, ще бъдете инструктирани лично за сигурна работа със закупения/те продукт/и.